Donderdag 31 augustus 2017 (2)
Om 16 uur stappen we al terug naar
buiten voor een uitgebreider bezoek aan Stresa.
Al gauw worden we overvallen door een regenbui en het gestommel van onweer in
de verte doet ons terugkeren naar het hotel waar we van de gelegenheid gebruik
maken om enkele foto’s te maken van het interieur. Uiteindelijk keren we toch
maar, gewapend met een paraplu, terug naar de stad. We willen namelijk de
restaurantjes gaan verkennen die we uit de Michelin
genoteerd hebben en brengen ook nog een bezoekje aan de biglietteria voor de
boot. We besluiten om morgen 2 eilanden te bezoeken en het derde zaterdag. Om
17:15 uur begint het dan toch hard te regenen en we moeten schuilen op een
overdekt terras. De gelegenheid voor een aperol spritz. We doden de tijd met
het observeren van de andere toeristen. Het best vertegenwoordigd zijn de
Engelsen, Duitsers en Fransen, opvallend weinig Belgen en Nederlanders maar
verder zie je zowat van alles: Oost-europeanen, Aziaten moslims, enz. Het zijn
meestal oudere mensen en jonge ouders met kleine kinderen. Het valt ons op dat
er zeer veel pasgeboren babies bij zijn. Na een uurtje heeft het nagenoeg
opgehouden met regenen en kunnen we terugkeren naar ons hotel voor een snelle
douche en omkleden zodat we (nog maar eens) terugkeren naar de stad voor het
diner.
Voor vanavond hebben we Ristorante Il Clandestino uitgekozen dat
er op de website veelbelovend uitziet. Zowel het interieur als de gerechten
zien er modern en aantrekkelijk uit. Althans op foto want de werkelijkheid valt
tegen. Daarenboven erger ik mij aan een overdreven vriendelijke maître d’hôtel.
Hij rammelt aan één stuk door (in het Frans) en noemt mij voortdurend “Monsieur Carlo”. Hij is werkelijk
super-attent en overdreven vriendelijk en dat wekt mijn argwaan. We kiezen voor
zeeëgel, maar die zijn
vanavond niet beschikbaar en net zo min als alle andere
crustacés. Even later zijn we aan een andere tafel echter een hele schotel zeevruchten
opdienen. Alles wat we op de kaart kiezen, blijkt toevallig niet beschikbaar,
maar hij heeft een hoop suggesties. Ik heb het gevoel dat zijn vriendelijkheid camouflage
is om ons op te solferen wat ze kwijt willen. We bestellen minestre di mare (een vissoep) met groentjes en aardappelen en dat
kan enkel als we voor twee bestellen want “de bereiding is nogal complex en
tijdrovend”. We hebben het nauwelijks
besteld of we krijgen het al op tafel. Dat stond blijkbaar al lang klaar in de
keuken… Maar het is lekker, dat moet gezegd. Daarna eten we pescato del giorno alla vapora (C) en selezione del pescato del giorno alla
griglia (ik). Ook weer lekker, maar niet uitzonderlijk. Noch qua bereiding
noch qua presentatie is het de moderne keuken die ze op het internet laten
uitschijnen. Michelin mag zijn mening dringend eens herzien! Intussen woedt
buiten een onweer met fikse regenbuien maar op het moment dat we terugkeren
naar het hotel is het zo goed als droog. Eens op de kamer begint het echter opnieuw
stevig te regenen. Hopelijk wordt het morgen weer beter.