zaterdag 6 december 2014

Lunch in de Champagne

Dinsdag 2 september 2014
De zon is van de partij deze morgen en de wolkenloze hemel kleurt helemaal blauw, maar het is ronduit koud. We krijgen een ontbijt à la Française voorgeschoteld, d.w.z. stokbrood, croissant, confituur maar ook kaas en veel vers fruit. Alles is krakend vers, dus we laten het ons smaken. Om 9:30 uur vertrekken we voor ons laatste etappe. We willen een tussenstop maken in de Champagnestreek en hopen er tegen de middag te zijn om daar te lunchen en in Hautvillers onze champagnevoorraad aan te vullen. Het is zo’n drie uren rijden tot daar en daarna nog eens drie uren naar huis, dus we hebben tijd genoeg. Na een 100-tal kilometer komen we langs Chaource, bekend om de gelijknamige kaas. Een bord wijst naar een artisanale kaasmakerij en daar doen we enkele streekproducten in voor thuis:  uiteraard chaourcekaas, maar ook 6 flessen Bourgognewijn en 2 potten confituur.  Via de A6 gaat het vervolgens vlot tot de afrit Epernay waar we binnenstappen in Le 7, de bistrot van het sterrenrestaurant Les BerceauxVoor 29 euro serveren ze hier een zeer verzorgd en lekker lunchmenu: casolette d’escargots, cuisse de canard confit en fromages. Maar vooraf genieten we uiteraard van een heerlijk glas champagne. En dan beseffen we dat ons weekje vakantie er op zit. Nog even langs Gobillard in Hautvillers en dan de vervelende laatste 3 uren tot thuis zo snel mogelijk afhaspelen. De hemel is bewolkt maar de thermometer geeft 23° aan. Minder zon dan voorheen, maar wél warmer dus. Behalve rond Lille is het verkeer rustig en we komen vlot thuis om 18:00 uur. Vandaag hebben we 534 kilometer gedaan.

Terug naar 2014 Méjannes OVERZICHT