maandag 22 augustus 2016

De chaumières van Kérascoët

Maandag 23 mei 2016 (3)


Even verder in de buurt van Rospico komen we aan het pittoreske dorpje Kérascoët. De talrijke chaumières hebben met hun strooien daken een hoog Bokrijkgehalte. Ook hier bloeien allerlei voorjaarsbloemen weelderig en de blauwe hemel is bezaaid met mooie witte wolkjes. Ideaal voor de foto’s natuurlijk. 


We rijden nog even door tot in Port Manech, een rustig klein haventje met plezierbootjes die ver in het water aangemeerd liggen te dobberen. Op een bankje op de kade komen ouderlingen samen om te keuvelen en samen te genieten van de stilaan ondergaande zon. Het ziet er zeer gezellig uit maar voor ons is het tijd om terug te keren naar ons hotel en ons stilaan klaar te maken voor het diner. Daar verwachten we veel van want we kozen dit hotel o.w.v. de Michelinster.


 Om 19:00 uur dalen we af naar het restaurant. Het interieur is eenvoudig maar heeft toch klasse. De ramen rondom geven iedereen mooi zeezicht wat toch wel voor een zeer aangename sfeer zorgt, fris en luchtig. Het restaurant zit zo goed als vol. We beginnen met een glaasje champagne en dat wordt vergezeld van een drietal niet zo indrukwekkende hapjes. Wat volgt is echter de Michelinster meer dan waardig: vernieuwend, lekker, mooi en modern gepresenteerd. Vooral de rauwe dorade is een culinair hoogstandje maar ook de barbue en de canard zijn voortreffelijk. Na de teleurstelling van gisterenavond zijn we opnieuw verzoend met de Franse gastronomie. Heerlijk! Het is 23 uur als we terug op de kamer zijn en we blikken terug op een mooie dag, op alle gebied een groot contrast met gisteren.