Maandag 23 mei 2016 (3)
Om 19:00 uur dalen we af naar het
restaurant. Het interieur is eenvoudig maar heeft toch klasse. De ramen rondom
geven iedereen mooi zeezicht wat toch wel voor een zeer aangename sfeer zorgt,
fris en luchtig. Het restaurant zit zo goed als vol. We beginnen met een
glaasje champagne en dat wordt vergezeld van een drietal niet zo indrukwekkende
hapjes. Wat volgt is echter de Michelinster meer dan waardig: vernieuwend,
lekker, mooi en modern gepresenteerd. Vooral de rauwe dorade is een culinair hoogstandje maar ook de barbue en de canard zijn voortreffelijk.
Na de teleurstelling van gisterenavond zijn we opnieuw verzoend met de Franse gastronomie.
Heerlijk! Het is 23 uur als we terug op de kamer zijn en we blikken terug op
een mooie dag, op alle gebied een groot contrast met gisteren.
Even verder in de buurt van Rospico komen we aan het pittoreske
dorpje Kérascoët. De talrijke chaumières hebben met hun strooien daken
een hoog Bokrijkgehalte. Ook hier bloeien allerlei voorjaarsbloemen weelderig
en de blauwe hemel is bezaaid met mooie witte wolkjes. Ideaal voor de foto’s natuurlijk.
We rijden nog even door tot in Port
Manech, een rustig klein haventje met plezierbootjes die ver in het water
aangemeerd liggen te dobberen. Op een bankje op de kade komen ouderlingen samen
om te keuvelen en samen te genieten van de stilaan ondergaande zon. Het ziet er
zeer gezellig uit maar voor ons is het tijd om terug te keren naar ons hotel en
ons stilaan klaar te maken voor het diner. Daar verwachten we veel van want we
kozen dit hotel o.w.v. de Michelinster.